luni, 12 martie 2018

Consiliul Concurenței analizează preluarea Cemacon la Dedeman


Cemacon

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează preluarea companiilor Cemacon și Cemacon Real Estate, din Zalău, de firmele PIF Industrial și Dedeman, care fac parte din același grup și sunt proprietatea fraților Dragoș și Adrian Pavăl, din Bacău.
PIF Industrial are ca obiect de activitate acordarea de consultanță pentru afaceri și management, iar Dedeman comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și al celor pentru vopsit, în magazine specializate.
Cemacon este producător de cărămizi, țigle și alte produse pentru construcții din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
„Consiliul Concurenţei – spun reprezentanții instituției - va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”. Consiliul Concurenței este interesat în obținerea de observații și puncte de vedere de la întreprinderile terțe, referitor la modul în care această concentrare economică afectează sau poate afecta concurență pe piață.
Dedeman și PIF Industrial au preluat controlul asupra societăților Cemacon anul trecut, după ce au cumpărat 13,4 milioane de acţiuni ale acesteia. Cemacon a fost înființată în 1969 și a avut una dintre cele mai spectaculoase evoluții din ultimii ani în sectorul materialelor de zidărie din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu