miercuri, 6 decembrie 2017

Ștefan Vuza și-a majorat participația la capitalul social al Chimcomplex


Ștefan Vuza

Omul de afaceri Ștefan Vuza și-a majorat participația la capitalul social al societății Chimcomplex, pe care o controlează prin societatea A2 Impex Ploiești, parte ca și Chimcomplex a Grupului Societățile Comerciale Române (SCR). Majorarea participației a fost aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), iar aceasta a crescut de la 84,50 la 87,01%.
Restul acțiunilor sunt împărțite între statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, prin care acesta deține acum 12,3475% din capitalul social, un grup de persoane juridice, cu 0,1767% și un grup de persoane fizice cu 0,4574%.
În AGA, împotriva majorării participației s-au exprimat acționari care dețin 12,42% din acțiuni, ceea ce presupune că reprezentanta statului și alți acționari minoritari au votat astfel.
Chimcomplex este „perla coroanei” complexului industrial deținut de Ștefan Vuza prin SCR și în prezent face eforturi pentru a achita cele șase active preluate prin licitație de la combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Aceeași AGA s-a pronunțat, de altfel, și pentru prelungirea facilităților de credit pentru finanțarea capitalului de lucru al combinatului din Borzești, credite luate de la mai multe bănci comerciale. AGA a aprobat aceste măsuri tot cu 87,57% din voturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu