luni, 4 decembrie 2017

Se vinde Croco Onești?



Presa economică din aceste zile vorbește despre posibila vânzare a cunoscutei fabrici de biscuiți și sticksuri Croco din Onești, dar precizează și răspunsul proprietarului ei, omul de afaceri Damian Mereu, prin care a negat această informație.
„Compania - scrie Ziarul Financiar - este evaluată la un preț de piață între 80 și 100 de mi­lioane de euro, iar la ușa antreprenorului au bătut investitori financiari și strategici. De proces se ocupă compania de audit și consultanță KPMG”.
Croco este lider de piață pe segmentele de sticksuri, crackers și brezel, iar anul trecut era în top trei jucători de pe seg­mentul biscuiților dulci. Tot la finalul lui 2016, compania avea o cifră de afaceri de aproape 137 de milioane de lei, cu un profit net de aproape 38 de milioane de lei, obținute cu 239 de salariați.
Damian Mereu
Acum, Croco derulează un proiect de 14 milioane de euro pentru extinderea producţiei de biscuiţi, iar până la final va angaja 400 de oameni şi va ajunge la 650 de angajaţi.
Businessul lui Damian Mereu a fost înregistrat în 1994. În ultimii ani cunoscutul om de afaceri oneștean a remarcat, însă, problemele tot mai mari în a găsi forță de muncă în România și a opinat că această stare va transforma „într-un mare dezastru”.
Compania vinde produsele sale direct în 11 rețele de magazine, dar și la export.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu