luni, 4 decembrie 2017

Monedă BNR la aniversarea iluminatului public cu petrol lampant



Aniversarea celor 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant în București este marcată și de Banca Națională a României (BNR), care a lansat în circuitul numismatic o monedă din tombac cuprat dedicată acestui eveniment.
Moneda are valoare nominală de un leu, este din tombac-cuprat, are un diametru de 37 mm și o greutate de 23,50 de grame.
Aversul monedei prezintă un instantaneu bucureștean de epocă, inscripția în arc de cerc ,,ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „1 Leu” și anul de emisiune „2017”.
Reversul redă o imagine de epocă a gării Filaret, inscripțiile „INTRODUCEREA ILUMINATULUI PUBLIC CU PETROL LAMPANT IN BUCURESTI” și „160 ANI”.
Monedele sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. 
Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare, este de 100 de lei.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi procurate prin sucursalele regionale Iași, București, Cluj, și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu