- pensiunile și bucătarii participă la cel mai important concurs gastronomic din Moldova
Președinta
Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Montpesa, cu sediul în Moinești,
Mădălina Armeanu, și prof. univ. dr. Denisa Nistor, prodecan la Facultatea de
inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, vor fi, miercuri, 6
decembrie, la conferința „Patrimoniul gusturilor – Heritage Flavours Day”, de la
Cotnari, unde are loc ediția a doua a Galei Patrimoniului Gastronomic din
regiunea Moldova. Evenimentul este organizat de Agenția pentru Dezvoltare
Regională (ADR) Nord-Est, Centrul Europe Direct Nord-Est și compania Cotnari.
Mădălina
Armeanu va trata problema inovării sistemului de producție, distribuție și
marketingul produselor locale din zona în care activează Montpesa (zona de
munte a județului Bacău), iar Denisa Nistor va fi moderator în atelierul de
lucru „Este Regiunea Nord-Est a României o regiune gastronomică europeană?”.
Gala
va desemna și Bucătarul Anului 2017 din
Regiunea Nord-Est și Pensiunea/restaurantul
cu cel mai bun meniu tradițional, în urma concursului la care s-au înscris în
luna noiembrie.
La
Gală sunt invitați reprezentanți din educație, cercetare și inovare din regiune,
producători locali, somelieri, chefi bucătari, manageri de restaurante și
pensiuni, asociații de promovare a turismului și industriei alimentare.
„Scopul acestui concurs este de a
redescoperi moștenirea gastronomică a regiunii noastre, talentul bucătarilor și
profilul unităților turistice care promovează autenticul și gastronomia locală.
Juriul va fi asigurat de cea mai mare asociație a bucătarilor din România,
Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, prin Iulia Drăguț (președinte, expert
în gastronomie), Gigi Fedeleș și Lucian Smith (membri, chefi bucătari medaliați
internațional) și Liviu Huțanu (somelier la Palas).”
Gabriela Bobeanu, șefa Biroului Regional de Informare, din
ADR Nord-Est
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu