luni, 31 iulie 2017

Șef nou la conducerea Fiscului băcăuan



Economistul Paul Vicențiu Stupu este noul șef interimar al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău, după plecarea cărășeanului Doru Constantin Cozma.
Noul șef provine din colectivul acestei instituții, în care a venit în anul 1999, imediat după absolvirea Facultății de științe economice din Iași. Originar din Podu Turcului, Paul Stupu este, practic, băcăuan și are 40 de ani. În cei 18 ani de profesie a urcat toate treptele ierarhice, iar pe postul de șef al administrației județene a venit de la cârma departamentului Inspecție fiscală, unde a stat cinci ani, unde a avut calitatea de „șef administrație adjunct”.
Deși interimar, misiunea noului șef de administrație fiscală județeană nu este ușoară. Are în subordine cinci unități fiscale teritoriale, în Bacău, Onești, Buhuși, Moinești și Podu Turcului, cu aproape 146.000 de contribuabili, dintre care aproape 18.500 de persoane juridice active fiscal.
Paul Stupu ne-a acordat cu acest prilej un interviu, pe care îl vom publica în edițiile viitoare ale ziarului, în care a subliniat, între altele, cultura și valorile care vor conduce activitatea instituției și în perioada următoare. Între principalele obiective ale AJFP Bacău sunt, pe lângă colectarea în creștere a impozitelor și taxelor, creșterea conformării voluntare a eficienței colectării și reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane.
În primul semestru al anului, planul de colectare al AJFP Bacău a fost realizat cu o depășire de circa 3%.

duminică, 30 iulie 2017

Caravana „Barrier Test Mobil” pregătește al doilea popas în Bacău




Brandul de tâmplărie termo-izolantă Barrier dezvoltat de compania Electric Plus a finalizat prima etapă de prezentare în Bacău a proiectului Barrier Test Mobil și este pregătit pentru cea de a doua prezentare care va avea loc tot în parcarea magazinului Kaufland din strada „Nicu Enea”. Municipiul Bacău este singura localitate care este de două ori gazdă a caravanei, ultima etapă programată fiind în perioada 4 – 6 august.

Proiectul Barrier Test Mobil este prima experienţă de Virtual Reality din România, dar și din Europa, realizată de un producător de tâmplărie termo-izolantă, prezentat cu ajutorul unui show-room mobil interactiv de 20 de metri pătraţi, o caravană care a pornit din Cluj Napoca în luna mai și se va retrage în luna septembrie după popasuri în 15 orașe. „Dăm posibilitate celor care ne călcă pragul să interacționeze cu produsele noastre atât în manieră virtuală, cât și în mod real- spune directorul de marketing de la Barrier, Gabriel Miron. Suntem aici, de fapt, o comunitate, pentru că în fiecare oraș venim împreună cu partenerii noștri de acolo. Barrier Test Mobil este un proiect de anvergură pe care îl vom desfășura timp de trei ani. După acest prim turneu ieșim cu el și în străinătate. Vom fi prezenți la târgul de la Paris, în luna noiembrie, apoi sperăm să ajungem și în Belgia. Pe parcurs îi vom aduce îmbunătățiri”.
În caravană sunt prezentate câteva produse cu înalt conținut tehnologic: o ușă cu deschiderea prin cititor de amprentă, rulouri cu acționare pe bază de senzori, doar prin mișcarea mâinii (cu izolație termică și fonică), geamuri speciale cu protecție interioară la lumină, un mâner special cu microcip care transmite unei stații-mamă montată la ieșirea din casă dacă sunt toate ferestrele închise sau care a rămas deschisă. În show-roomul mobil vizitatorii pot urmări și aplicația de realitate virtuală 3D.
Proiectul este desfășurat în parteneriat cu Discovery Chanel și cu Top Booking și se ridică la o investiţie de peste 150.000 de euro.

„Micuța Picasso” va fi cetățean de onoare al orașului Slănic Moldova

„Micuța Picasso”, pictorița pe care o cheamă, în realitate, Alexandra Nechita va deveni, din această toamnă, cetățean de onoare al orașului stațiune Slănic Moldova. „Alexandra – spune primarul Gheorghe Baciu – a fost oaspetele nostru la prima ediție a taberei de artă contemporană InContext organizată în Slănic Moldova. Ne-a onorat prezența ei și plăcerea cu care a primit invitația noastră, dar ne onorează și acceptul ei la propunerea de a i se înmâna titlul de cetățean de onoare al orașului. La începutul toamnei voi face această propunere și în Consiliul Local”.
Alexandra Nechita, acum în vârstă de 31 de ani, a venit la Slănic Moldova și a adus în tabără șase tineri artiști plastici din Brazilia, care au făcut în stațiune mai multe lucrări de lemn și piatră, dar și din sare, inspirați de geografia și istoria zonei.
„Micuța Picasso”, așa cum a fost supranumită încă din copilărie pentru talentul și stilul ei în pictură, pictoriță și muralistă cubistă româncă și americancă, s-a născut la Vaslui, dar din 1987 locuiește în Statele Unite. Este căsătorită cu un designer originar din Ucraina și are o fetiță de doi ani. Își vinde foarte bine operele, iar recordul înregistrat până acum este de 400.000 de dolari, dar prețul mediu este de 100.000 de dolari pentru un tablou. A ajuns în Statele Unite când avea doi ani, dar a revenit de multe ori în țară, unde a fost prezentată și admirată pentru talentul ei. În Bacău, a dăruit unui cotidian local un tablou inspirat de viața redacțională.
Nu am fost de opt ani în România și venind aici mă ajută să mă regasesc. Avem o tara frumoasa si e pacat sa nu atragem atentia” – a declarat, la Slănic Moldova, cu prilejul InContext.