miercuri, 7 iunie 2017

Cod galben de ploi și torenți pe Valea Trotușului



Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cu COD GALBEN valabilă pentru intervalul 7 iunie, ora 18,00 – 9 iunie, ora 10,00. Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.
În județul Bacău este vizat bazinul hidrografic al râului Trotuș, împreună cu afluenții acestuia și cursurile de apă necadastrate.
„În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret – ne-a transmis directorul instituției, Emil Vamanu - monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și, în măsura necesității, intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice. În plus, atragem atenția populației să evite traversarea cursurilor de apă prin albie sau pe punți și podețe provizorii, precum și alte activități în zona cursurilor de apă. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații”.
Codul galben, în terminologia hidrologilor, înseamnă risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei, care nu conduce la pagube semnificative, dar necesită o vigilență sporită în cazurile de activități sezoniere și/sau expuse la inundații (depășire COTE DE ATENȚIE).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu