joi, 16 februarie 2017

Prima sesiune de informare din Programul Regio în Bacău



Circa 50 de antreprenori solicitanți sau potențiali solicitanți de finanțare prin Programul Operațional Regional (Regio) 2014 - 2020, consultanți în domeniu și experți contabili din județele Bacău și Neamț au venit la prima întâlnire din acest an cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est pe teme din acest program, organizată în Bacău la mijlocul acestei săptămâni.

A fost, în fapt, o cuprinzătoare sesiune de informare cu privire la Prioritatea de Investiții 2.2 din Regio – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”, din Axa Prioritară 2 – „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”. Cererile de finanțare pentru această prioritate din Regio vor putea fi depuse in perioada 23 februarie – 23 august 2017 (ora 12,00).
Despre această prioritate de investiții și despre problemele cu care se pot confrunta solicitanții și consultanții lor au vorbit Nicolaie Burghelea, directorul Organismului Intermediar POR al ADR Nord-Est, Lucian Sandu, șeful Biroului Dezvoltarea afacerilor al Agenției, Lăcrămioara Popovici, șefa Biroului AT și relația cu Autoritatea de Management a POR, Liliana Baicu, expert la Biroul Internaționalizare a Agenției și Sorin Șaramet, expert la Biroul Specializare sectorială. Sesiunea a fost moderată de Gabriela Bobeanu, șefa Biroului de informare a ADR Nord-Est.
Lăcrămioara Popovici, Nicolaie Burghelea, Gabriela Bobeanu
și Lucian Sandu
Participanții au primit informații despre modul în care trebuie depusă documentația care însoțește cererile de finanțare, despre modul în care trebuie scrise proiectele, despre evaluarea tehnică și financiară a proiectelor etc. S-au dat informații cu privire și la condițiile de accesare a fondurilor prin Prioritatea 2.2, dar și la elementele privind utilizarea sistemului electronic MySMIS 2014 pentru depunerea aplicațiilor, s-au analizat oportunitățile pentru creșterea valorii economice a resurselor unei companii prin programul RETRACE și au fost descrise serviciile de internaționalizare oferite de Enterprise Europe Network în sprijinul IMM din Regiunea Nord-Est.
Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural.
Alocarea financiara în Regiunea Nord-Est este de 30,28 de milioane de euro.
Acțiunile sprijinite sunt investițiile finanțabile prin ajutor de stat regional și investițiile finanțabile prin ajutor de minimis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu