marți, 31 ianuarie 2017

Bacăul poate obține 41 de milioane de euro pentru dezvoltare durabilă


Bacău

Municipiul Bacău ar putea primi, prin Programul Operațional Regional (Regio) - Axa Prioritară 4 „Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile” aproape 41 de milioane de euro din fonduri europene. Versiunea finală a Documentului Cadru de Implementare a Dezvoltării Urbane Durabile din acest program a fost aprobată, ea fiind adresată municipiilor reședință de județ – ne informează Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Ceea ce se așteaptă de la autoritățile locale este depunerea, în perioada următoare, de proiecte pe Axa 4 Regio.
Pentru Regiunea Nord-Est sunt alocate, orientativ, aproape 112 milioane de euro, cel mai mult între toate cel opt regiuni de dezvoltare ale țării. Cele mai mari fonduri în Regiunea Nord-est sunt alocate, orientativ, Iașului, peste 58 de milioane de euro, urmat de Bacău. În ordine, pentru Botoșani sunt aproape 33 de milioane de euro, pentru Piatra Neamț ceva mai mult de 32 de milioane, pentru Suceava aproape 32 de milioane, iar pentru Vaslui aproape 28 de milioane de euro. Alocarea regională a fondurilor este egală, dar numărul populației face diferența între orașe. Alte sume mai mari de 40 de milioane de euro sunt pentru orașele mari – Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Brașov și Ploiești.
Beneficiarii trebuie să elaboreze strategii integrate de dezvoltare urbană, planuri de mobilitate urbană durabilă și Documentul Justificativ pentru finanțare. Axa prioritară 4 include priorități de investiții aferente Obiectivelor Tematice: economie cu emisii reduse de carbon; conservarea și protecţia mediului și promovarea utilizării eficiente a resurselor; promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei și a discriminării și investiții în educație, formare și formare profesională pentru competențe și învățare pe tot parcursul vieții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu