joi, 10 noiembrie 2016

Trei premiere la Expo Vânătoare și Pescuit 2016, în Bacău



Concursul de gătit mâncăruri vânătorești și pescărești, includerea trofeelor de vânătoare clasificate CIC în cataloage internaționale și Expoziția cinegetică vor fi trei premiere pentru Bacău, dar și pentru zona Moldova, care vor avea loc la cea de a șasea ediție a manifestării promoționale „Expo Vânătoare și Pescuit”, organizată în perioada 11 – 13 noiembrie la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”.

„În acest an – spune directorul general al societății organizatoare, Centrul de Afaceri și Expozițional (CAEx) Bacău, Corneliu Pricope -, pe lângă târgul cu vânzare, facilitat de prezența mai multor societăți comerciale care au activitate în domeniul vânătorii și pescuitului și care vând produse sau servicii pentru publicul țintă, dar și pentru publicul larg, sunt tot felul de oportunități pentru orice vizitator. Avem și o parte de informare a publicului, de prezentare a celor care au profesii în domeniu, dar acesta este și un mijloc de a cunoaște mai bine natura, a ceea ce se face în sprijinul protejării ei și a respectării legislației în vigoare, inclusiv pentru vânătoare”.
Pentru a doua oară, cu acest prilej Bacăul asigură omologarea CIC (a Consiliului Internațional al Vânătorii și Conservării Vânatului) a trofeelor cinegetice pentru cei care dețin astfel de trofee și care pot fi astfel premiați și să fie trecuți, în premieră, în catalogul internțional CIC.
De asemenea, va avea loc Concursul de Gătit Mâncăruri Vânătorești și Pescărești, adresat tuturor celor care știu să gătească o mâncare vânătorească, dacă au sau nu diplome de bucătari profesioniști. Materia primă este asigurată de partenerul CAEx la eveniment, Romsilva, respectiv carne de mistreț și de căprioară. Premiile vor fi acordate tot cu sprijinul Romsilva – Direcția Silvică Bacău (premiul I un mistreț, premiul al doilea o căprioară, iar premiul al treilea zece fazani). Concurenții vor fi evaluați de o comisie formată din profesioniști, condusă de Ștefan Bercea, președintele Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.
Tot cu acest prilej va putea fi admirată Expoziția cinegetică organizată de Muzeul Cinegetic al Carpaților Posada, din Comarnic (Prahova), în care vor fi prezentate 25 – 30 de exponate, între care trofee vânătorești premiate la nivel național și internațional.
Vor fi și prezentări profesionale în domeniu, inclusiv a celor care se ocupă de creșterea câinilor de vânătoare din rasa Limier, iar cei de la Romsilva vor prezenta Rezervația de zimbri din Vânători (Neamț).

„Ne propunem să avem reuniuni cu partenerii noștri de la Romsilva, cu reprezentanții direcțiilor silvice din zona Moldovei. Vor fi prezenți și reprezentanți ai asociațiilor județene de vânătoare și pescuit din țară. Invităm publicul să viziteze expoziția, pentru că este o șansă pe care o va avea numai o dată pe an în Bacău. Astfel de evenimente nu mai au loc în altă parte a Moldovei, iar cel din Bacău este unul dintre puținele organizate în țară. Vizitatorii vor putea căpăta cunoștințe noi în domeniu, dar și să facă degustări culinare, să învețe noi rețete de preparare a vânatului.”
Corneliu Pricope, directorul general al CAEx Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu