marți, 11 octombrie 2016

Avertizare hidrologică – COD GALBEN și COD PORTOCALIU



Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat atenționarea hidrologică emisă anterior. Astfel, se instituie COD GALBEN în intervalul 11 octombrie, ora 18,00 – 13 octombrie, ora 16,00 pe cursurile de apă din bazinele hidrografice Trotuș, Bârlad și afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu al Siretului.
De asemenea, se instituie COD PORTOCALIU pentru intervalul 12 octombrie, ora 6,00 – 13 octombrie ora 6,00 pe râurile din bazinele hidrografice Trotuş superior şi afluenţi, Bârlad superior şi afluenţi, precum și pe afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu şi inferior al Siretului.
„În aceste condiții, Administrația Bazinală de Apă Siret recomandă populației să se conformeze întrutotul indicațiilor autorităților și forțelor de intervenție, întrucât viața oamenilor trebuie cu prioritate să fie protejată. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu informații” - a precizat directorul instituției, dr. ing. Emil Vamanu.

COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revărsări importante, care pot conduce la inundarea de gospodării şi obiective social-economice. Depăşire COTE DE INUNDAŢIE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu