marți, 11 octombrie 2016

Atenționare hidrologică – COD GALBEN



Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, o atenționare hidrologică cu COD GALBEN valabilă pentru intervalul 11 octombrie, ora 18,00 – 13 octombrie, ora 16,00. Aceasta vizează posibilitatea producerii de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.
În județul Bacău sunt vizate cursurile de apă din bazinele hidrografice Trotuș, Bârlad și afluenţii mici aferenţi cursului mijlociu al Siretului.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12.10.2016, ora 6,00 – 12.10.2016, ora 24,00 pe unele râuri din bazinul hidrografic Trotuș.
„Administrația Bazinală de Apă Siret – ne-a informat dr. Ing. Emil Vamanu, directorul instituîiei - monitorizează evoluția cantitativă și calitativă a fenomenelor prognozate și intensifică măsurătorile de la stațiile hidrometrice. De asemenea, se monitorizează zonele critice și modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații”.

COD GALBEN: Risc de viituri sau creșteri rapide ale nivelului apei neconducând la pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită în cazurile de activităţi sezoniere şi/sau expuse la inundaţii. Depășire COTE DE ATENȚIE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu