joi, 1 septembrie 2016

Aerostar modernizează racordul energetic al consumatorilor riverani



Compania Aerostar Bacău va începe lucrările de înlocuire a unui cablu subteran prin care se face distribuția de energie electrică spre unele instituții și locuințe din zonele învecinate, după ce Consiliul Județean (CJ) a aprobat, în ultima sa ședință ordinară, constituirea unui drept de uz asupra unui teren ceva mai mare de 1.000 mp și a unui teren de 128, 25 mp aflate în domeniul public al județului și în Administrarea Aeroportului „George Enescu”.

„Înlocuim unul dintre cablurile electrice din stația de distribuție de energie electrică - ne-a spus președintele Aerostar, domnul Grigore Filip. Noi avem mai multe cabluri de racordare și suntem și operatori de distribuție de energie electrică pentru câteva instituții și locuințe. Așa era configurată rețeaua, deci trebuie să facem această investiție, chiar dacă pe celelalte cabluri noi ne asigurăm necesarul de energie. Lucrarea nu afectează decât o lățime de 15 cm pe circa 800 m lungime, pentru un cablu subteran. Cablul nou va elimina problemele celui vechi: întreruperi de curent etc. Cablul întreg are circa trei km, dar interfața cu terenul CJ este pe cei circa 800 m”.
Domnul Grigore Filip a fost prezent în ședința CJ, prilej cu care președintele Consiliului, Sorin Brașoveanu, a făcut publice concluziile recentei întâlniria pe care a avut-o cu președintele Aerostar și a transmis consilierilor județeni îndemnul de a sprijini societățile și companiile mari din județ. „Cu domnul Filip – ne-a declarat Sorin Brașoveanu - am discutat unele obiective care vizează comunitatea noastră și posibilitatea de a începe un parteneriat, o colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, cu liceele și cele două universități băcăuane pentru a sprijini calificarea de forță de muncă în meseriile specifice companiei Aerostar, care are nevoie de tot mai mulți lucrători calificați, fie cu studii medii, fie cu studii superioare. Nu este altă soluție decât aceea de a ne uni eforturile. Consiliul Județean a fost deschis și înainte și acum, mai ales că în zona Aeroport sunt investiții foarte importante. Iar compania Aerostar este unul dintre partenerii noștri strategici. De aceea, trebuie să reacționăm imediat, în termen de urgență, la solicitarea ei”.
Consilierii județeni au mai aprobat și încheierea unui contract de mandat cu compania Dedeman, pentru concesionarea unei suprafețe de teren necesară racordului hangarului avionului propriu al companiei la infrastructura aeroportuară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu