luni, 8 august 2016

S-a încheiat cea mai frumoasă sărbătoare a comăneștenilor: „Zilele orașului 2016”




Ediția din acest an a manifestării „Zilele orașului Comănești” s-a încheiat duminică seara în perimetrul Galion, special amenajat pentru serbări populare și câmpenești, cu un impresionant foc de tabără și cu un foc de artificii care putea rivaliza cu cele văzute în marile metropole. Zona Galion este un colț de natură binecuvântat, dar și tot mai bine amenajat de Primărie pentru astfel de evenimente. În general, toată ediția din acest an a Zilelor orașului (5 – 7 august) a fost o reușită, prin toate manifestările programate și prin sprijinul acordat de parteneri organizatorilor. 

Programul evenimentelor a început vineri dimineață cu impresionantul ceremonial militar-religios anual al depunerii de coroane la Cimitirul internațional al ostașilor căzuți în Primul Război Mondial. Acolo este locul în care sunt înmormântați 3.007 foști combatanți români, ruși, maghiari, austrieci și germani. Primăria orașului a invitat la acest eveniment reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților județene, cât și atașații militari ai ambasadelor Austriei, Germaniei, Rusiei și Ungariei la București. Zeci de coroane de flori au fost depuse, astfel, la mormintele eroilor, multe și din partea unor societăți comerciale, organizații și instituții din Comănești și din județul Bacău.

Un regal de acțiuni dedicate tuturor categoriilor sociale

Gala Superkombat la final
Suita de evenimente „Zilele orașului Comănești” a cuprins însă, între altele, și lucrările Simpozionul științific Internațional ,,Dimitrie Ghika - In memoriam”, la care au fost invitați membri ai Academiei Române și Academiei de Științe a Moldovei. Tot în prima zi, primarul Viorel Miron s-a întâlnit, ca în fiecare an, cu familiile de orășeni care au împlinit 50 de ani de când au fost formate prin căsătorie, cărora le-au fost acordate titluri „Model de Viață”. Nu au lipsit nici acțiunile dedicate copiilor și elevilor, un concurs de alergare și de biciclete și Trofeul Comănești la șah (ediția a X-a), dar și Turneul de tenis 10 FRT categoriile roșu, portocaliu și verde pentru copii între cinci și zece ani.
Weekendul săptămânii a fost dedicat concertelor. Sâmbătă seară, însă, localnicii și oaspeții lor au urmărit meciul de retragere din activitatea sportivă a luptătorului de K1 Ionuț Iftimoaie, în Gala Superkombat cu 12 meciuri, în care acesta l-a întâlnit pe campionul mondial, spaniolul Jorge Loren, de la care a preluat centura de campion mondial.

Cea mai importantă firmă din Comănești, printre partenerii organizatorilor

Dan Bănacu
O parte din materialele folosite la amenajarea zonei de spectacole unde au avut loc concertele și meciurile din Gala Superkombat au fost oferite de Holzindustrie Schweighofer Baco – materiale produse în Comănești, la Holzindustrie Schweighofer Baco, cea mai mare fabrică de panel din lume care activează într-o singură locație. „Din 2010 – spunea directorul general al Holzindustrie Schweighofer, Dan Bănacu - ne mândrim că suntem parte a comunității. Oamenii de aici ne-au primit cu brațele deschise și noi încercăm să le răsplătim generozitatea sprijinind dezvoltarea orașului, prin investițiile în sănătate, educație și viața socială. Suntem alături de ei și în momentele de sărbătoare. Holzindustrie Schweighofer este deja un partener tradițional al Primăriei în organizarea Zilelor Orașului. Anul acesta ne-am bucurat în mod deosebit că am făcut parte din Team Iftimoaie. Am contribuit la organizarea acestei serii de evenimente care au marcat atât de frumos retragerea din activitate a marelui sportiv Ionuț Iftimoaie, fiu al Comăneștiului. Evident, am fost cu toții pe Galion pentru a-l susține!”
Semnele lăsate de companie prin oraș se văd, însă, peste tot: de la parcurile de distracție pentru copii, până la spitalul orășenesc redeschis nu de mult tocmai cu sprijinul financiar al celor de la Holzindustrie. „Când am avut închis spitalul orășenesc, Holzindustrie a finanțat reabilitarea lui – ne-a declarat primarul Viorel Miron. Fără acest ajutor era posibil să nu mai putem redeschide unitatea spitalicească. Ajutor am primit și la reabilitarea a două școli, a unor creșe și a două grădinițe. La Zilelor orașului Comănești cel mai mult ne-au ajutat să facem un podium pentru a amplasa ringul luptătorilor Superkombat pe Dealul Galion, pentru ca cei peste 35.000 de spectatori să urmărească în condiții foarte bune această gală.”

„Compania Holzindustrie Schweighofer - înseamnă foarte mult pentru oraș. În primul rând pentru că este cel mai mare producător de la noi, dar și cel mai mare angajator, cu 750 de angajați. Ne-a sprijint în acțiunile sociale, culturale sau de orice natură. Și, cred că mai trebuie subliniat un amănunt: această companie ne-a fost alături și când am organizat campanii de reîmpădurire a versanților din zonă, chiar dacă nu a tăiat niciodată măcar un copac pe Valea Trotușului, nu doar în zona Comănești.”
Viorel Miron, primarul orașului Comănești

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu