Carmen Gavrilescu (mijloc), alături de Achim Irimescu |
Carmen Gavrilescu, Marketing Manager al Grupului Agricola Bacău și președinta
Asociației Salam de Sibiu s-a aflat, alături de ministrul Agriculturii, Achim
Irimescu, la Bruxelles pentru promovarea celui mai recent produs românesc cu Indicație Geografică Protejată în Uniunea Europeană (UE), Salamul de Sibiu.
Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanței Permanente a României în
capitala UE, unde a mai fost prezentă și ambasadoarea României la Bruxelles,
Teodora Odobescu, și a avut ca scop promovarea produselor românești în rândul
omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană, precum și în
rândul românilor din instituțiile europene. „Suntem onorați că putem duce mai
departe tradiția producerii Salamului de Sibiu de peste 100 de ani, așa cum am
primit-o, din generație în generație – a spus, cu acest prilej Carmen
Gavrilescu. Salutăm implicarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în
efortul de susținere a produselor alimentare românești de calitate.”
România are, în UE, numai trei produse tradiționale protejate – Salamul
de Sibiu, Magiunul de Topoloveni și Telemeaua de Ibănești (ultima cu Denumire
de Origine Protejată). Piața salamului de Sibiu este stăpânită în proporție de
circa 53% de Grupul Agbricola Bacău, prin compania proprie Salbac, ceilalți
producători din Asociație fiind Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România.
Astfel, conform
Caietului de sarcini inregistrat la Bruxelles, Salamul de Sibiu se mai poate
produce sub acesta denumire doar în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași,
Ilfov, Prahova și Sibiu și în București.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu