miercuri, 27 iulie 2016

Salamul de Sibiu promovat la Bruxelles




Carmen Gavrilescu (mijloc), alături de Achim Irimescu
Carmen Gavrilescu, Marketing Manager al Grupului Agricola Bacău și președinta Asociației Salam de Sibiu s-a aflat, alături de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la Bruxelles pentru promovarea celui mai recent produs românesc cu Indicație Geografică Protejată în Uniunea Europeană (UE), Salamul de Sibiu.
Evenimentul a avut loc la sediul Reprezentanței Permanente a României în capitala UE, unde a mai fost prezentă și ambasadoarea României la Bruxelles, Teodora Odobescu, și a avut ca scop promovarea produselor românești în rândul omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană, precum și în rândul românilor din instituțiile europene. „Suntem onorați că putem duce mai departe tradiția producerii Salamului de Sibiu de peste 100 de ani, așa cum am primit-o, din generație în generație – a spus, cu acest prilej Carmen Gavrilescu. Salutăm implicarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în efortul de susținere a produselor alimentare românești de calitate.”
România are, în UE, numai trei produse tradiționale protejate – Salamul de Sibiu, Magiunul de Topoloveni și Telemeaua de Ibănești (ultima cu Denumire de Origine Protejată). Piața salamului de Sibiu este stăpânită în proporție de circa 53% de Grupul Agbricola Bacău, prin compania proprie Salbac, ceilalți producători din Asociație fiind Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România. Astfel, conform Caietului de sarcini inregistrat la Bruxelles, Salamul de Sibiu se mai poate produce sub acesta denumire doar în județele Bacău, Brașov, Covasna, Călărași, Ilfov, Prahova și Sibiu și în București.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu