vineri, 29 iulie 2016

Moinești: investiție în cea mai modernă școală profesională din Moldova



  • investiția, de 280.000 de euro, este susținută de compania Holzindustrie Schweighofer, iar școala este dedicată studiului prelucrării lemnului


Colegiul Tehnologic „Grigore Cobălcescu”
Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor în industria lemnului din România, a lansat în lucru un proiect prin care municipiul Moinești va avea cea mai modernă școală profesională de prelucrarea lemnului din Moldova. Proiectul, în valoare de 280.000 de euro, este pus în practică la Colegiul Tehnologic „Grigore Cobălcescu”, unde din toamna acestui an va fi înființată o clasă profesională cu 28 de elevi.

Primul pas făcut este o investiție de 40.000 de euro în renovarea internatului în care vor fi cazați elevii și în dotarea cu echipamente moderne și specifice industriei de prelucrare a lemnului a unui laborator pentru aplicații practice. De la începutul anului școlar, Holzindustrie Schweighofer va aloca un buget total de aproximativ 240.000 de euro, astfel încât, lunar, elevii să beneficieze de cele mai bune condiții de studiu și de cazare.

Două meserii abordate

În clasa nou creată, 14 elevi vor fi formați timp de trei ani în meseria de lăcătuș mecanic, iar alți 14 elevi în meseria de electrician de joasă tensiune. Pe lângă bursa de la stat, ei vor primi de la Holzindustrie Schweighofer burse de până la 750 de lei lunar, în funcție de rezultatele școlare obținute. Cei 28 de elevi, deja înscriși la cursurile noii clase profesionale, vor avea ocazia să își desfășoare stagiile de practică în fabricile din România ale companiei. La finalizarea studiilor, absolvenții vor primi un Certificat de competență profesională nivelul III și un Certificat de absolvire a ciclului inferior liceal. În limita locurilor disponibile, acestora li se va oferi oportunitatea de angajare în cadrul Holzindustrie Schweighofer, în funcția de electrician, de lăcătuș mecanic sau de operator.
Tot la Colegiul Cobălcescu, OMV Petrom susține funcționarea Școlii Petroliștilor, o școală profesională de trei ani pentru meserii din domeniul petrolului.

Holzindustrie are o fabrică de panel în Comănești

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer, își are originile într-o afacere de familie austriacă și are peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, cu activități și în producția de vâscoză, de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează fabrici de cherestea și la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești.

„Gândim pe termen lung, iar viziunea noastră asupra dezvoltării unei afaceri sustenabile include și susținerea comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Clădim punți pentru viitor. Un loc aparte îl reprezintă educația: contribuim la formarea viitorilor specialiști din industria lemnului. Avem parteneriate valoroase cu instituțiile de învățământ din România, cărora le acordăm sprijin pentru a le oferi tinerilor oportunități de formare profesională la cel mai înalt nivel.”
Dan Bănacu, director general al Holzindustrie Schweighofer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu