joi, 7 iulie 2016

Mascații au închis biroul directorului AFIR Bacău


Birourile Oficiului Bacău al AFIR sunt situate la parter

Oficiul Județean Bacău al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a fost joi, 7 iulie, ținta mascaților DNA. Oamenii legii au interzis de la prima oră a zilei accesul într-un spațiu de birouri al Oficiului, aflat la parterul clădirii în care își desfășoară activitatea mai multe instituții agricole, dar au lăsat libere toate celelalte birouri ale AFIR de acolo. Este vorba de biroul directorului executiv Andrei Seto și ale altor doi subalterni, inclusiv al secretarei Oficiului.
Ieri, la ora 14,00, ușa spre aceste birouri era încă încuiată și păzită strașnic de doi agenți cu cagulele pe față, care interziceau și accesul în birouri și orice fel de activitate în preajmă.
Salariații Oficiului băcăuan al AFIR erau vizibil mnarcați de această operațiune, în condițiile în care Andrei Seto este plecat în concediu de odihnă, iar ei nu mai pot avea acces în rețeua de date a instituției. Florina Baltariu, care asigură conducerea Oficiului în lipsa directorului executiv, a primit doar interdicția de a intra în birourile vizate de mascați, care s-ar fi recomandat a fi din partea DNA.
Cert este că și în curtea instutuțiilor agricole erau în așteptare alte persoane care păreau a avea legătură cu operațiunea. Un autoturism Duster, cu număr de București, tocmai pleca de acolo, cu alte astfel de persoane.
Descinderea, despre care nimeni nu a postat vreun comunicat oficial, vine la relativ puțin timp după ce, tot în județul Bacău, administratorii firmei Sergio Com Moinești au fost trimiși în judecată și condamnați, conform rechizitoriului și hotărârii instanței de judecată, pentru fraude într-un proiect de finanțare cu bani europeni aplicat prin actualul Oficiu Bacău al AFIR - fostul Oficiu Județean al APDRP (Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu