marți, 26 aprilie 2016

Sute de elevi și studenți la acțiunile de educație financiară a BNR




Agenția Bacău a BNR a devenit locul de întâlnire 
a elevilor la ore de educație financiară

Proiectul educațional „Să vorbim despre bani și bănci” lansat de Banca Națională a României (BNR) a reunit, prin intermediul Agenției sale din Bacău, 480 de elevi de la școlile gimnaziale din Plopana, Blăgești, Cleja, Nicolae Bălcescu și din școlile „Ion Borcea” Racova, „Emil Brăescu” Măgura, „Alecu Russo” Bacău, precum și de la Colegiul Național „Ferdinand I” Bacău și din liceele tehnologice „Alexandru Vlahuță” Podu Turcului și „Jacques M. Elias” Sascut la o serie de acțiuni de educație financiară. Au fost făcute prezentări despre istoria banilor, inflație, credite, depozite, elementele de siguranță și viața bancnotelor, despre istoria monedei naționale și a BNR la nivel central și local, despre site-ul BNR, s-a făcut turul virtual al Băncii Centrale, iar elevii au intrat în jocul „Moneta” lansat tot pe site-ul BNR.
Proiectul educațional se desfășoară pe parcursul întregului an, dar a avut o etapă intensă în săptămâna „Școala altfel” prin programul „Să știi mai multe, să fii mai bun“ și se adresează în special elevilor din mediul rural.
În anul 2015, la programul „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” au luat parte aproximativ 5.000 de elevi din peste 130 de școli din întreaga țară, din învățământul primar, gimnazial și liceal.
Recent, reprezentanții Agenției Bacău a BNR au avut o întâlnire și cu studenții și profesorii de la facultățile de Economia Comerțului și Turismului, Management și Drept de la Universitatea „George Bacovia” Bacău, în proiectul educațional „Zilele porților deschise pentru studenți economiști”. Prin tema abordată, „Obiective, responsabilități și instrumente de politică monetară ale BNR”, studenții au aflat amănunte din istoria BNR, instituție care anul acesta sărbătorește 136 de ani de la înființare, și care sunt responsabilitățile și instrumentele de politică monetară utilizate de BNR pentru atingerea obiectivelor stabilite prin statutul de funcționare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu