miercuri, 11 noiembrie 2015

Sindicatul Sed Lex acuză că recentul protest spontan al finanțiștilor a făcut primele victime



  • ·        ANAF a demis șefii direcțiilor regionale ale Finanțelor Publice Iași și Timișoara


Protestul finanțiștilor din Bacău
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, i-a eliberat din funcții pe Marian Bosoianu și Ioan Dragomir, directorii generali ai direcțiilor regionale ale Finanțelor Publice Iași și Timișoara. Din structura condusă de la Iași face parte și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău.

Motivul invocat de ANAF este „decizia directorilor de a nu solicita aparatului central al ANAF, în conformitate cu procedurile legale, desemnarea unui membru din cadrul Direcției Generale de Integritate (DGI) pentru a face parte din comisiile de examinare care vor promova examenele de promovare”. Pe 4 noiembrie, ANAF a trimis o circulară în care a dispus măsuri cu privire la concursurile de promovare în grad profesional din lunile noiembrie și decembrie, dar spune că dintre cei opt directori de direcții regionale numai cei din Iași și Timiș au refuzat respectarea circularei și au încercat să blocheze prezența unui inspector al DGI în comisiile de examinare.
Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, din care face parte și sindicatul finanțiștilor băcăuani, a semnalat situația președintelui Alianței sindicale Sed Lex și susține că, în virtutea prevederilor legale, astfel de examene sunt organizate de direcțiile regionale cu 20 de zile înainte, când sunt convocate și comisiile de examinare, respectiv de rezolvare a eventualelor contestații.

Sed Lex consideră jignitoare cerința ANAF

Alianța Sed Lex susține, la rândul ei, că solicitarea ANAF de a se constitui o singură comisie, la nivel central, a venit chiar în timpul examenelor și consideră jignitoare cerința prezenței uni inspector al DGI, „dat fiind că modificarea comisiilor s-a făcut printr-o simplă adresă emisă în data de 4 noiembrie 2015, imediat după ce în data de 3 noiembrie 2015 a avut loc un protest spontan. Prin urmare e nevoie de integritate doar după o acțiune de protest? De ce pentru examenul organizat înainte cu o săptămână, când nepoata președintelui ANAF a concurat singură pe un post de conducere pe care l-a și ocupat, nu a fost necesară prezența unui reprezentant al Direcției de Integritate?”.
Astfel, decizia de eliberare din funcții a celor doi directori este considerată abuzivă, iar președintele Diaconu „încearcă să umilească și să pedepsească funcționarii care au manifestat spontan, considerând că și acest lucru a contribuit la căderea Guvernului Ponta, din care făcea parte”.

„Nimeni nu are voie să miște în front”

Conducerea Sed Lex a conchis că modul în care a acționat președintele ANAF este o răzbunare „prin care vrea să arate că nimeni nu are voie să miște în front”, dar merge și mai departe și susține că „timp de 25 de ani, sub pretextul reformei și bunelor intenii s-a creat un sistem mafiot, bazat pe teamă, ură, clientelism, iar președintele ANAF, prin cuvinte mari gen reformă, integritate, depolitizare, încearcă să vândă opiniei publice un abuz de putere ca fiind o măsură demnă de toată laudă. Poate ne dă rețeta prin care dintr-un salariu de bugetar a reușit să construiască unul dintre cele mai mari hoteluri din București, iar în acest sens așteptăm, de asemenea, cu interes controlul marilor averi demarat de ANAF, unde dânsul este președinte”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu