joi, 1 octombrie 2015

Deputatul Valerian Vreme a vorbit la Conferința Copernicus Big Data



Deputatul oneștean Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu a Comisiei pentru Tehnologia informației și comunicațiilor din Parlamentul României, a luat cuvântul ieri, 1 octombrie, la deschiderea  celei de a patra Conferințe internaționale Big Data dedicată Programului european Copernicus, care se adresează cu prioritate țărilor din Europa de Est și care are loc, la Palat în zilele de 1 și 2 octombrie. Conferința este organizată de Agenția Spațială Română (ROSA) în colaborare cu Agenția Spațială Europeană (ESA), cu participarea Subcomisiei pentru Spațiu, cu Ministerul Educației și Cercetării și cu Asociația europeană de agenții spațiale guvernamentale Eurisy și este dedicată programului European Copernicus.
România – a spus Valerian Vreme - este un participant și un factor care contribuie la Programul european Copernicus, cel mai ambițios program operațional de observare a Pământului până în prezent, care oferă informații la nivel mondial, în timp util și ușor accesibile, în multe domenii ca mediul terestru, mediul marin, atmosfera, programul de intervenție de urgență, schimbările climatice și securitatea. Mă bucur să spun că obiectivele principale ale acestei conferințe sunt dedicate pentru a afla mai multe despre cele mai recente realizări în dezvoltarea principalelor componente ale programului Copernic și, de asemenea, să știm mai multe despre bunele practici și povești de succes care demonstrează beneficiile inestimabile și oportunitățile create de acest program, pentru o viață mai bună și în condiții de siguranță pentru toți cetățenii europeni”.
Copernicus, program emblematic al Uniunii Europene pentru observarea Terrei din spațiu, este în prezent operațional și asigură date și instrumente utilizate curent în domenii ca monitorizarea mediului, securitatea civilă, agricultura, managementul resurselor și ecosistemelor. Actuala ediție a conferinței informează factorii de decizie și utilizatorii interesați asupra noilor direcții de dezvoltare facilitate de lansarea recentă a sateliților Copernicus Sentinel. Conferința asigură un cadru favorabil la nivel politic, social și tehnic pentru derularea de acțiuni de colaborare la nivel regional și european.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu