joi, 27 august 2015

Se pregătesc manifestările „Zilele municipiului Moinești 2015”



Manifestările culturale „Zilele municipiului Moinești” din acest an au programat, pentru perioada 4 – 5 septembrie, o sumă de activități dedicate atât personalităților din panteonul local, cât și iubitorilor de frumos, de muzică populară, de teatru, de artă sau de sport.
Astfel, în parteneriat cu Asociația „Activ Moinești”, în prima zi programul manifestărilor va debuta cu un concurs de biciclete pentru copiii de până la zece ani, apoi în sala de festivități a Primăriei vor fi celebrate (de la ora 10,30) cuplurile care au ajuns la 50 și la 60 de ani de căsnicie. La Biblioteca Municipală, de la ora 11,00, va avea loc colocviul Societății Cultural-Literare Tristan Tzara, cu lansarea volumelor V și VI ale „Caietelor Tristan Tzara”. De la ora 12,00 va avea loc concursul de role pentru copiii de până la 13 ani, pentru ca seara să fie dedicată teatrului, cu un spectacol al Teatrului G. Bacovia, în Parcul Băi.
Ziua de sâmbătă, 5 septembrie, va începe, de la ora 9,30, cu defilarea participanților la Festivalul de folclor „Moineșteanca” (ediția a V-a), pe traseul Gară - Str. T. Vladimirescu – Esplanadă, pentru ca de la ora 10,00 pe stadion să înceapă Concursul național de muzică și dans popular. De la aceeași oră, va începe și concursul de alergări ștafetă pentru tinerii de peste 16 ani, iar de la ora 12,00 vor avea loc jocuri de cățărare pe escaladă, karaoke, trasul sforii, dar și un concurs de cultură generală și alte jocuri distractive. De la ora 13,00 se va vernisa expoziția Taberei de pictură și sculptură, la Galeriile de artă „Geneza”, iar ziua se va încheia cu Gala laureaților Festivalului „Moineșteanca”, de la ora 19,00, spectacol în care vor apărea și Ion Paladi, Lidia Buble și Provincialii.
În ultima zi, duminică, 6 septembrie, de la ora 10,00 vom cunoaște Comoara cercetașilor Deal Măgura sau vom putea urmări jocul de basket For Fun (pe Str. V. Alecsandri), iar de la ora 16,00  vor avea loc concertele artiștior locali, ale tarafului Alăuta și ansamblului Sălcioara (din orașul Cantemir – Republica Moldova), precum și recitalurile Antonia și Direcția 5. Un laser show va pune capăt manifestărilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu