sâmbătă, 25 iulie 2015

Societățile Chimcomplex și Luceafărul debutează pe piața AeRO


Chimcomplex este tranzacționată la Bursă de 19 ani

Societățile comerciale Chimcomplex Borzești și Luceafărul Bacău vor debuta miercuri, 29 iulie, pe piața bursieră AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq și de pe segmentul valorilor mobiliare Nelistate ale Bursei de Valori București (BVB). Transferul pe AeRO oferă societăților un nou început în arena pieței de capital, într-un cadru legal clar și legitim, conform standardelor europene.
Acțiunile Chimcomplex au intrat la tranzacționare pe Rasdaq pe 2 noiembrie 1996. În prezent, are o capitalizare bursieră de aproape 56,9 milioane de lei, la peste 129 de milioane de acțiuni cu valoarea nominală de 1,26 de lei. La ultima tranzacționare, din 24 iulie, valoarea acțiunii a ajuns la 0,44 de lei.
Complexul comercial Luceafărul a intrat la tranzacționare pe Rasdaq pe 17 decembrie 1996 și a ajuns la o capitalizare bursieră de peste 2,5 milioane de lei, la peste 271.000 de acțiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei. La ultima tranzacționare, din 13 iulie, valoarea acțiunii a ajuns la 9,50 de lei.
Piața AeRO a fost creată din nevoia de a furniza antreprenorilor o alternativă de finanțare pentru dezvoltare și este segmentul dedicat titlurilor de capital (acțiunilor) din sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu