duminică, 5 aprilie 2015

Practicienii în insolvență strâng rândurile cu magistrații



Zeci de practicieni în insolvență, aocați și magistrați din toată țara s-au reunit, pe 3 și 4 aprilie, la Bacău, la primul seminar din seria de cinci astfel de evenimente care dezbat probleme din domeniul insolvenței. Seminarul a avut loc la Centrul de Afaceri și Expoziții și a avut ca temă „Dreptul insolvenței”. El a fost organizat de Institutul Național al Magistraturii, în colaborare cu Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI) și Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR) - Filiala Bacău.
„Am participat, recent, la o conferință organizată tot pe probleme ale domeniului nostru de activitate și am constatat cu bucurie că CSM – Consiliul Națioal al Magistraturii apreciază în mod deosebit activitatea INM și a INPPI pentru pregătirea profesională comună a practicienilor în insolvență, magistrați și judecători sindici. Sper ca asemenea evenimente să continue și să reunească, alături de judecători sindici și procurori, și judecători de Penal, pentru că e timpul să ne cunoaștem, să dialogăm. ~n ultima vreme, domeniile insolvenței și Penalului s-au întrepătruns și, atunci, este bine să avem un dialog comun și o înțelegere comună a textelor de lege și a ceea ce este de făcut. Rolul nostru, al teoreticienilor, al Institutului, este să semnalăm aceste probleme. Pentru că dacă vom conștientiza că ele există vom încerca să avem și răspunsul și orict ne-am strădui să mergem fiecare pe linia lui, trebuie să ajungem la un numitor comun.” – a spus Simona Mioș, președinta INPPI
Florin Dragomir, președintele Filialei Bacău a UNPIR, a recunoscut că interesul gazdelor a fost să aducă tot mai mulți lectori, să fie cât mai mult auditoriu în sală, care să cunoacă mai bine practica la nivel național din domeniul lor de activitate. „Orice lege nouă conduce imediat la practici neunitare – a opinat Florin Dragomir. Apar interpretări diferite, practică diferită și, de aici, soluții date diferit în instanțele de judecată. Or, toată lumea are interes ca, în timp, pe aceleași spețe să se dea aceleași soluții.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu