luni, 5 ianuarie 2015

Și Dumnezeu o fi schior



Pu]ini dintre schiorii care au luat cu asalt noua pârtie de la Sl\nic Moldova, inaugurat\ anul trecut [i devenit\ func]ional\ acum, odat\ cu prima z\pad\, [tiu, probabil, cât de disputat a fost proiectul ei din punct de vedere politic. De ce s-ar gândi, `ns\, schiorii la a[a ceva, dac\ ei vin acolo tocmai pentru a uita de toate ale vie]ii cotidiene. Alunecând pe schiuri ei fac salturi parc\ `n neant, de unde totul are alt\ culoare. Chiar [i f\r\ schiuri `n picioare, oricine are un sentiment de eliberare total\ dac\ urc\ odat\ cu schiorii `n paradisul alb al pârtiilor de schi.
Dar, o discu]ie despre noua pârtie de schi de la Sl\nic Moldova cu primarul acestei localit\]i, Adrian {erban, este lovit\, inevitabil, de tenta politic\ pe care edilul o d\ din capul locului, vizavi de proiectul care a costat nu mai pu]in de 5,5 milioane de euro, `ns\ realizat cu mare greutate, `n mul]i ani, cu multe be]e politice `n ro]i. {i are dreptate s\-[i verse astfel oful, pentru c\ numai el [tie de cât zbucium a fost nevoie. O face din prima propozi]ie a discursului, când `l invoc\ pe `nsu[i Dumnezeu, cel care – spune primarul – chiar a dat o veritabil\ palm\ detractorilor s\i odat\ cu prima z\pad\ c\zut\ din bel[ug peste România [i peste Sl\nic, pentru ca du[manii politici s\ moar\ de ciud\ c\ pârtia Nemira chiar este func]ional\, iar `n Sl\nic turi[tii aproape n-au mai `nc\put. Cu toate problemele `nceputului, comentate suculent de unii sau de al]ii pe internet.
Da, eu cred c\ are dreptate primarul din Sl\nic: problemele sunt inerente `nceputului, de[i mai mult\ organizare s-ar fi impus chiar [i a[a. Dar de aici pân\ la a opri un proiect care ar dezvolta o sta]iune, care ar crea locuri de munc\ etc. e mare diferen]\. P\i, ce s\ mai zici de pârtia de la vecinii no[tri de la nord, din Piatra Neam], unde schiorii, la sosirea de pe pârtie, se pot lovi efectiv de un zid de de beton? Oare PDL-ul sau celebrul primar Pinalti l-au pus inten]ionat acolo? Cu sau f\r\ stavila betonat\, nem]enii [i to]i oaspe]ii lor se dau pe pârtie [i sunt ferici]i. Ei nu se mai gândesc nici la Pinalti, nici la PDL, nici la doamna Udrea din telegondol\.
La Sl\nic, Adrian {erban recunoa[te c\ el nu e schior, a[a c\ a[teapt\, despre pârtie, opinii de la profesioni[ti. Iar ajutorul pe care l-a sim]it de la Dumnezeu arat\, parc\, tocmai un astfel de sprijin. Poate pentru c\ [i Dumnezeu o fi schior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu