marți, 6 ianuarie 2015

Vinalcool Bacău se retrage de pe piața Rasdaq



Societatea Vinalcool este prima dintre firmele băcăuane listate pe piața Rasdaq a Bursei de Valori București care se vor delista până la termenul final stabilit pe 28 februarie. Hotărârea a fost luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) de la Vinalcool, care a respins propunerea Consiliului de Administrației (CA) privind efectuarea demersurilor legale necesare în vederea admiterii la tranzacționare a acțiunilor emise de societate pe o piață reglementată - a anunțat președintele CA, Pier Luigi Berto. CA-ul a prezentat cadrul juridic aplicabil tranzacționării acțiunilor pe o piață reglementată, respectiv a tranzacționării într-un sistem alternativ de tranzacționare, precum și cu privire la piețele reglementate și sistemele alternative de tranzacționare pe care pot fi tranzacționate acțiunile firmei.
Astfel, AGA a aprobat și procedura de retragere din societate a acționarilor care nu agreează ieșirea de la tranzacționare a acțiunilor Vinalcool. Ei pot obține, în acest caz, contravaloarea acțiunilor pe care le dețin, în termen de 90 de zile de la publicarea publicarea hotărârii AGEA. Ei trebuie să transmită o cerere la sediul societății, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau să o depună personal. În cerere trebuie exprimată și modalitatea prin care să se efectueze plata acțiunilor (prin mandat poștal, la domiciliu, cu confirmare de primire sau prin virament bancar. Pot depune cereri doar acționarii înregistrați în Registrul acționarilor la data de 16 ianuarie 2015. Prețul acțiunilor se va stabili de un expert autorizat independent trimis de Oficiul Registrului Comerțului Bacău.
Piața Rasdaq își va înceta existența în luna octombrie.
Vinalcool a intrat la tranzacționare pe Rasdaq acum 19 de ani. În prezent, ea are pe piață 15,2 milioane de acțiuni, cu valoarea nominală de 10 bani. Aproape 72% dintre aceastea sun deținute de Lucian Ciubotariu, actualmente deputat în Parlamentul României, peste 28% fiind ale altor acționari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu