miercuri, 3 decembrie 2014

Pârtia de schi de la Slănic Moldova se deschide vineri

De vineri, 5 decembrie, pârtia de schi Nemira, din Slănic Moldova, devine pentru prima dată accesibilă publicului.
Pârtia, prevăzută cu telescaun, instalaţie de înzăpezit artificial şi nocturnă, este o investiîie de 5,6 milioane de euro, bani de la UE şi Consiliul Judeţean.
"Au fost realizate toate verificările care se impun la instalaţia de telescaun şi cea de zăpadă artificială. S-a început bătătoritul zăpezii astfel încât, până vineri, pârtia să se încadreze în parametri normali pentru schiat. Să sperăm că o să ţină zăpada şi nu o să se încălzească pentru a ne da planurile peste cap” - declarat, pentru Mediafax, directorul Serviciului Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont Bacău, Romil Botezatu.
Tarifele stabilite de Consiliul Judeţean pentru acest sezon la instalaţia de telescaun sunt cuprinse între 5 lei de persoană, pentru o singură urcare, şi 100 de lei, abonament pentru două zile. Copiii, elevii şi studenţii vor beneficia de reducere, respectiv 3 lei o singură urcare şi 60 de lei abonamentul pentru două zile.
Pârtia are o lungime de 1.414 metri, o lăţime medie de 38 de metri şi o diferenţă de nivel de 240 de metri şi este încadrată în categoria pârtiilor uşoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu