duminică, 19 decembrie 2010

Fratii Casuneanu au lansat proiectul centrului de afaceri din Bacau

• valoarea investitiei este de circa 20 de milioane de euro


Bacaul va avea, in urmatorii doi ani si jumatate, un Centru Financiar si de Management al Afaceri. Proiectul acestuia a fost prezentat, la sfirsitul saptaminii trecute, de cel care il construieste, societatea Asero, din Onesti, proprietatea fiilor cunoscutului om de afaceri Costel Casuneanu - Ionut si Costel Casuneanu. Prezentarea a fost facuta de Gabriela Stoica, manager de proiect, si de Florentina Macovei, consultantul ales pentru scrierea si implementarea proiectului. Valoarea investitiei este de peste 84,5 milioane de lei (aproape 20 de milioane de euro), iar finantarea nerambursabila este de 48 de milioane de lei (11 milioane de euro), prin Programul Operational Regional.

Amplasat in imediata vecinatate a stadionului municipal si a Casei Albastre din Bacau, noul centru de afaceri este investitia cu cea mai mare valoare din Regiunea Nord-Est din categoria ei. "~n conturarea proiectului - a spus Gabriela Stoica - s-a plecat de la necesitatea unei structuri de sprijinire a afacerilor, care sa fie dotata cu echipamente de ultima generatie si care incorporeaza cele mai noi tehnologii si materiale de constructii, pe fondul unei arhitecturi moderne. Centrul va dispune de nu mai putin de 153 de spatii de birouri, de sali de conferinta de capacitati diferite, de sali de videocenferinta, de sali multimedia, dar si de doua spatii expozitionale, de restaurant si parcare cu 205 locuri, in trei corpuri de cladire". Suprafata totala construita a centrului este de aproape 4.000 mp, iar suprafata construita desfasurata este de 24.700 mp. Imobilul de birouri, cu sapte etaje, este format din trei tronsoane cu destinatii diferite. Spatiul expozitional este desfasurat pe doua niveluri (parter si etajul intii), cu parcare supraterana la etajele 2 - 4 si etajul al cincilea partial, cu 171 de locuri.
"Avantajele construirii centrului - a precizat Florentina Macovei - sint de natura economica, dar si sociala, inclusiv pe plan regional. Este de asteptat modificare pozitiva a unor indicatori economici, precum PIB-ul regional, nivelul de productivitate regional, diminuarea somajului, cresterea procentului investitorilor straini si cresterea nivelului de trai al populatiei. De asemenea, se creaza surse de venit la bugetul local pe timp indelungat. Vor fi create circa 290 de locuri de munca, la agentii economici care vor fi gazduiti de Centru, in primii doi ani. Timp de 20 de ani, in Centru vor lucra peste 5.100 de oameni. Evenimentele organizate aici vor da de lucru, indirect, la peste 3.000 de oameni. Desi traversam o perioada de criza economica, acest centru se va deosebi de altele de acest gen. Se doreste atragerea agentilor economic. Studiile ne-au aratat ca putem atrage, pe linga ce este acum in regiune, circa 5% dintre investitorii straini. Proiectul a fost conceput si depus spre aprobare in anul 2007, dar premisele realizarii lui si a efectelor pozitive sint valabile si acum."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu