sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Top 5 economic bacauan (19 – 26 noiembrie)

Aceasta rubrica evidentiaza cele mai bune rezultate, cele mai importante actiuni si cele mai mari efecte pe care o societate comerciala, o organizatie sau o institutie, chiar si o personalitate sau alta, le-au obtinut s-au le-au produs pe parcursul unei saptamini in judetul Bacau. Facem, saptaminal, de simbata pina vineri, o selectie a celor mai importante evenimente economice ori social-politice cu efect asupra dezvoltarii economice a judetului mai ales in aceasta perioada critica economic si financiar. Asadar, pentru aceasta perioada:

1. Dedeman Bacau – Pentru deschiderea celui de-al cincilea magazin din retea in acest an, la Resita, cu o investitie de 9,5 milioane de euro. Reteaua Dedeman are 21 de magazine.

2. Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom – Pentru lansarea proiectului WiMAX (wireless) in Onesti.

3. Scoala Comerciala si de Servicii Bacau – Pentru aplicarea proiectelor „O sansa somerilor tineri si de lunga durata din judetul Bacau pentru integrarea pe piata muncii” si „Oportunitati noi pentru integrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Bacau”, in valoare totala de 3,7 milioane de lei, majoritar din Fondul Social European.

4. Andrei Hrebenciuc – Pentru lansarea in Bacau a volumului “Iluzia. Erou si antierou in crizele economice” – viziunea unui tinar economist asupra situatiei economice sumbre care se resimte atit la nivel mondial, cit mai ales la nivel national.

5. Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau – Pentru organizarea simpozionului international „Ecologia si protectia ecosistemelor”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu