Maricica Sova, managerul de proiect (Foto: Petru DONE) |
Evenimentul a avut loc in prezenta unor beneficiari ai cursurilor de formare si perfectionare profesionala a scolii, a unor oameni de afaceri bacauani, reprezentanti ai unor institutii si organizatii neguvernamentale si a ziaristilor. "Aplicam acest proiect - a spus managerul lui, Maricica Sova - in parteneriat cu Asociatia Repere, filiala Bacau. Obiectivul nostru este asigurarea unor noi oportunitati de acces si mentinere pe piata muncii pentru somerii din judetul Bacau, prin implementarea unui program integrat de formare profesionala, consiliere si asistenta in cautarea unui loc de munca".
Grupul tinta al proiectului il reprezinta 100 de persoane care au calificari inadecvate fata de cerintele actuale ale pietei muncii, persoane cu studii gimnaziale sau liceale, dar fara o calificare, aflate in cautarea unui loc de munca. Dintre acestia, 35% sint tineri cu virste intre 15 si 24 de ani si 65% someri adulti cu virste intre 25 si 64 de ani. Majoritatea grupului tinta este formata din femei (85%). Cursantii provin din mediul urban si periurban, in special din Bacau, Moinesti, Comanesti si Tirgu Ocna. Mai mult de jumatate dintre beneficiarii cursului au studii liceale. "Am obtinut cofinantarea europeana - a mai spus Maricica Sova - avind in vedere ca una dintre principalele bariere ale accesului la formarea profesionala in Romania este costul de formare, iar persoanele in cautarea unui loc de munca au venituri reduse sau chiar niciun venit".
Primul proiect cu finantare europeana lansat de Scoala Comerciala si de Servicii, tot in aceasta saptamina, este "O sansa somerilor tineri si de lunga durata din judetul Bacau pentru integrarea pe piata muncii", in valoare totala de peste 1,8 milioane de lei. ~n ambele proiecte, cursurile se finalizeaza cu examene teoretice si practice, iar absolventii primesc diplome avizate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si recunoscute in Uniunea Europeana. Scoala are statut de fundatie si, in ultimii cinci ani, a derulat cursuri din toate domeniile de activitate in care se cere forta de munca. Fundatia are 34 de autorizatii in Registrul National al Furnizorilor Autorizati de Pregatire Profesionala. Scoala a pregatit, in cinci ani, aproape 4.000 de absolventi, in 300 de cursuri de calificare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu