luni, 24 octombrie 2016

Salariații se gândesc să ceară falimentul Rafo



Salariații societății Rafo Onești ar putea să înainteze o solicitare de inițiere a procedurii de intrare în insolvență a companiei și a declanșării falimentului acesteia – a anunțat liderul Sindicatului Rafinorul, Ion Marian. Salariații se află, în prezent, la finalul perioadei de preaviz la cererea de disponibilizare colectivă, acceptată de administrație, pe motiv că de la începutul anului nu au mai primit drepturile salariale, iar rafinăria a ajuns pe mâna unor noi acționari, după un proces ciudat de cesionare de acțiuni.
Cereri de intrare în faliment au mai fost formulate și de administrația Rafo, dar și de firma care asigură paza rafinăriei, compania Axa. „Credem – se arată într-o scrisoare adresată, duminică, 13 octombrie, de liderul Ion Marian administratorilor Rafo - că acționarii societății au tratat iresponsabil și inuman societatea și forța de muncă, iar prin procedura de insolvență-faliment salariații s-ar putea debarasa de acești acționari, dar astfel se va găsi, poate, și un  investitor care într-adevar să facă ceva pentru rafinărie, salariați și comunitate”.
Cererea salariaților de intrare în faliment a Rafo ar putea fi conexată cu o sesizare către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, „referitoare la actionariat, cesiunarea de creanțe doar către firme agreate și niciodată o cesionare legală, transparentă, către investitori care au oferit prețuri la vedere pentru preluarea activelor Rafo”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu