joi, 26 aprilie 2012

Marian Iancu demisionează de la conducerea Uton


Marian Iancu
Acţionarii societăţii Uton Oneşti au fost convocaţi, pentru sfârşitul lunii mai, să analizeze prezentarea demisiei depuse de actualul preşedinte al companiei, Iancu Marian Alexandru. Adunarea Generală a Acţionarilor va avea de analizat şi propunerea ca în funcţia de administrator-preşedinte al Uton să fie numită Gabriela Simion. Despre noul posibil preşedinte nu se dau amănunte, dar Simion Gabriela girează şi în prezent funcţia de conducere la Uton, ca preşedinte provizoriu al Consiliului de Administraţie. De asemenea, Siomion Gabriela a reprezentat societatea în diferite raporturi comerciale şi până acum.
Marian Iancu a preluat funcţia de preşedinte la Uton, societate pe care o controlează în calitatea de acţionar majoritar, în anul 2010, prin intermediul BKP Trust Invest, cu 52,3% din capitalul social.
Marian Iancu este cunoscut oneştenilor din perioada în care a păstorit societatea Rafo Oneşti, apoi societatea Carom Oneşti, prin care a şi intrat în acţionariatul societăţii Uton. Carom mai deţine, în prezent, la Uton, 45,78% din capitalul social.
Cunoscutul om de afaceri lasă întreprinderea din Oneşti după un an de producţie 2011 greu, în care Uton a avut o cifră de afaceri de peste 41,23 de milioane de lei, dar venituri totale de numai 40,32 de milioane de lei, la care s-au adăugat cheltuieli totale de peste 48,5 milioane de lei. Astfel, pierderea netă a societăţii a ajuns la peste 8,25 de milioane de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu