joi, 26 aprilie 2012

Petrom schimbă denumirea carburanţilor


  • compania dă asigurări că măsura nu are impact asupra caracteristicilor acestora sau a preţului
Sortimentele de benzină şi motorină comercializate în România de Petrom vor fi redenumite, de la 1 mai. "Noile denumiri - ne-a informat managerul de retail, Radu Caprău - au fost simplificate pentru a facilita procesul de alimentare la pompă. Compoziţia carburanţilor, beneficiile folosirii acestora sau preţurilor practicate nu vor fi influenţate de această schimbare". Procesul de adoptare a noilor denumiri şi de etichetare a pompelor se va derula până pe 30 aprilie.
Astfel, Petrom vinde, începând cu 1 mai:
  • Benzină Standard 95 (anterior: Premium fără Plumb 95); 
  • Benzină Extra 99 (anterior: Top Premium fără Plumb 99 Plus); 
  • Motorină Standard (anterior: Euro Diesel 5); 
  • Motorină Extra (anterior: Top Euro Diesel 5).
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze Naturale şi Energie, precum şi Rafinare şi Marketing. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 de staţii, operate sub două branduri, Petrom şi OMV. În judeţul Bacău compania operează şapte staţii de distribuţie, trei în Bacău şi câte una în Oneşti, Moineşti, Comăneşti şi Buhuşi.
Comercializarea de produse petroliere în România se face prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom.
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03%, iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu