În România sunt numai șase producători care au dreptul de a scoate pe piață Salam de Sibiu, celelalte patru fiind Aldis, Angst, Reinert și Scandia Food. Toate sunt membre ale Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS), cu sediul în Bacău, condusă de Carmen Gavrilescu, care a făcut parte mulți ani din board-ul Grupului Agricola.
Reprezentanții Salbac și ai Recunoștința Prodcom s-au întâlnit, recent, cu cei ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor SVSA Bacău și Prahova pentru discutarea cerințelor transmise de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii – Serviciul de Inspecție Sănătatea Animalelor și Plantelor (USDA – APHIS), în vederea deschiderii exportului de salamuri crud-uscate din România în SUA.
Ca urmare a misiunii desfășurate în România de reprezentanții Food Safety and Inspection Service (FSIS) în perioada 31 august-29 septembrie 2021, ANSVSA a continuat demersurile pentru redobândirea echivalenței sistemului de inspecție a cărnii din România cu cel din SUA, reluarea exporturilor de produse de carne în recipiente ermetic închise (conserve) și demararea exporturilor de salamuri crud-uscate din România în SUA.
„Producătorii din Bacău și din Filipeștii de Pădure – spune Carmen Gavrilescu, președinta APSS - au șanse foarte mari pentru export. Mai sunt câțiva pași de parcurs, dar până la sfârșitul anului e posibil să primească acreditarea (e un protocol special prin care fabricile cer acreditara; nu o cere Asociația noastră).”
În foto; participanții la reuniunea de la ANSVSA și mostre de Salam de Sibiu produs în România.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu