luni, 18 aprilie 2022

Cum a fost sărbătorită Aerostar în sala de teatru

Salariații companiei Aerostar, din Bacău, au fost timp de trei zile invitați să vizioneze, la Teatrul Municipal „Bacovia”, piesa „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, regizată de Marius Gîlea. Aceasta este una dintre acțiunile prin care compania marchează 69 de ani de când și-a deschis porțile și a intrat în elita industriei aeronautice românești și mondiale.

Spectacolul de teatru a fost ținut de actorii băcăuani special pentru salariații de la Aerostar și va fi prezentat și luni 18 aprilie, dar și marți, 19 aprilie. „Vor fi – spun reprezentanții companiei – alte două seri cu zâmbete, cu voie bună, cu atmosferă de sărbătoare și cu relaxare. La mulți ani, Aerostar!”.

Săptămâna trecută, întreprinderea și-a deschis larg porțile și pentru elevii unor școli gimnaziale și colegii tehnice, dar și pentru studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Peste 500 de elevi și studenți au văzut în secțiile întreprinderii facilitățile de mentenanță pentru aviație civilă, fabricația de produse aeronautice, trenuri de aterizare și sisteme hidraulice.

Ziua Aerostar este marcată anual pe 17 aprilie amintește de data din anul 1953 a fost emisă Hotărârea Consiliului de Miniștri al României prin care era înființată Uzina de Reparații de Avioane Bacău (URA). Ulterior, aceasta a devenit, succesiv, IRAv (Întreprinderea de Reparații de Avioane), IAv (Întreprinderea de Avioane), iar din anul 1991 AEROSTAR.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu