sâmbătă, 3 iulie 2021

Centenarul relațiilor diplomatice România-Japonia pe monedă BNR

Banca Națională a României, (BNR) lansează, miercuri, 7 iulie, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia”.

Moneda are valoarea nominală 10 lei, un diametru de 37 mm și o  greutate de 31,103 g.

Aversul monedei redă Vârful Caraiman din Munții Bucegi, pe care se află Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă o compoziție ce cuprinde elemente identitare ale Japoniei: o poartă tradițională suprapusă peste imaginea muntelui Fuji reflectată în oglinda lacului Kawaguchi; anul aniversat „1921” și inscripția circulară „100 DE ANI DE RELATII DIPLOMATICE INTRE ROMANIA SI JAPONIA”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză, care includ și certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 1.000 de piese, iar prețul de vânzare pentru o monedă este de 460 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu