duminică, 18 aprilie 2021

Chimcomplex și-a majorat capitalul social pe Bursa de Valori

Consiliul de Administrație Chimcomplex a admis la majorarea de capital social făcută de ofertanții care au putut vărsa ca prime de emisiune de acțiuni cel puțin un milion de euro. În ultimele șase săptămâni – ne-a informat Georgiana Stavarache, director de comunicare la Chimcomplex -, Consiliul de Administrație (CA) a purtat negocieri cu 64 de investitori care au dorit să subscrie, pe piața de capital, la operațiunea de majorare de capital a companiei din Borzești. Dintre aceștia au fost selectați doar patru investitori pentru care CA a aprobat emiterea unui număr de 6,1 milioane de noi acțiuni.

Interesul investitorilor a depășit de peste 2,4 ori numărul de acțiuni noi emise pe piață în a doua etapă de majorare de capital. Capitalul social al Chimcomplex este acum de aproape 305 milioane de lei, împărțit în 241.990.358 acțiuni, fiecare în valoare nominala de 1,26 de lei.

CA a recomandat celorlalți 60 de investitori rămași neonorați să participe la următoarea etapă de majorare de capital, care se va deschide până la sfârșitul anului 2021. Pe 15 aprilie s-a încheiat cu succes prima etapa din strategia Chimcomplex de pregătire a listării pe Bursa de la Varșovia în paralel cu Bursa de Valori de la București.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice, cu două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. În anul 2020 Chimcomplex a avut o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu