- angajamentul este luat pentru revoluționarea creșterii și îngrijirii puilor proveniți din găini cu creștere lentă
Produsele Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure ale companiei Agricola Bacău sunt, din această lună, prezentate pe raft într-o nouă formulă de ambalare, cu o nouă promisiune adresată consumatorilor: „Crescut 100% fără antibiotice”. Agricola nu folosește niciodată antibiotice în lanțul de producție al Puiului Fericit și Cocoșelului de Pădure de la vârsta de o zi și până la sacrificare.
Puii Agricola proveniți din găini cu creștere lentă din rasa Hubbard sunt apreciați de peste șapte ani de consumatori pentru gustul și consistența mult mai fermă a cărnii și oaselor, pentru procentul mai mare de proteină în musculatură, precum și pentru culoarea galbenă a pielii și a grăsimii.
Compania tratează bolile păsărilor cu alternative naturale
În situațiile care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor, au fost găsite soluții alternative, iar astăzi compania folosește exclusiv preparate naturiste: extracte din plante și uleiuri esențiale, care se adaugă unui program specializat de vaccinare. Acesta este și motivul pentru care în adăposturile din inima pădurii de la Ferma Brad, de lângă Bacău, unde cresc Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure, veterinarii prescriu de mai bine de un an doar preparate naturiste.
Puiul Fericit și Cocoșelul de Pădure au adjudecat în ultimii ani premii internaționale de excelență pentru gust și calitate, ca urmare a votului unor jurii alcătuite din chefi decorați cu stele Michelin. Noua poziționare a brandului este răspunsul unor schimbări a obișnuințelor de consum determinate de pandemie, care au direcționat consumatorii români către un stil de viață mai sănătos, calitatea produselor fiind principalul criteriu de achiziție.
UE interzice antibioticele ca stimulent în creșterea puilor
Uniunea Europeană (UE) interzice folosirea antibioticelor ca stimulent în creșterea puilor și permite administrarea lor doar pentru a trata eventuale boli, doar în baza unei decizii a medicului veterinar. Cu toate acestea, 7 din 10 consumatori din România consideră că în carnea de pui există și reziduuri de antibiotic.
„Este absolut necesar să echilibrăm responsabilitatea globală privind reducerea incidenței dezvoltării bacteriilor rezistente cu bunăstarea păsărilor – spune directorul Diviziei Zootehnie de la Agricola, Florin Apolțan. Considerăm că sănătatea oamenilor (un sistem imunitar puternic) și bunăstarea lor sunt datoria noastră, ca producători de hrană. În egală măsură, credem că putem contribui astfel, în mod real și onest, la diminuarea temerilor din percepția oamenilor. Credem cu tărie că acesta reprezintă un pas semnificativ către obținerea în viitor a puiului organic românesc”.
UE permite folosirea antibioticelor doar în cazurile în care se impune terapie specifică. După tratamentele cu antibiotice (exclusiv în scop curativ și nu de prevenție) puii pot fi sacrificați cu respectarea timpului de așteptare specific fiecărui antibiotic administrat, timp în care acesta este metabolizat și eliminat din organismul pasărilor. Respectarea acestui interval asigură că produsul nu conține reziduuri de antibiotice peste limitele normale impuse la nivel european, astfel încât toată carnea de pui comercializată în România, în sistem autorizat, este sigură pentru consum.
Tatiana Cimpoeșu, vicepreședinte la Agricola: „Brandul nostru și-a asumat cu responsabilitate deschiderea acestui nou segment în piața cărnii de pasăre din România, acela al puilor proveniți din găini cu creștere lentă, cunoscuți de consumatori drept Puiul Fericit și Cocoșel de Pădure – primul coquelet proaspăt autohton. Am crescut această nișă pentru consumatorii care doresc un plus de calitate și sănătate, oferindu-le un pui dintr-o rasă distinctă, crescut la sol o perioadă de timp cu minim 50% mai mare decât în cazul puiului standard și hrănit exclusiv vegetal, din care 70% cu porumb. Am controlat în totalitate reproducția, incubația, hrana, densitățile mici de creștere a puilor, abatorizarea într-o capacitate dedicată și vânzarea. Experiența celor șapte ani de leadership în acest segment a relevat echipei noastre că rasa puilor proveniți din găini cu creștere lentă este una robustă, care în condiții sporite de biosecuritate se dovedește mai puțin expusă afecțiunilor de orice fel”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu