luni, 9 noiembrie 2020

Cum vor funcționa piețele din Bacău

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a  dispus măsuri pentru ca producătorii și comercianții din piețele băcăuane să poată să-și desfășoare activitatea legal și după implementarea măsurilor guvernamentale împotriva Covid-19, care intră în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

La Piața Centrală au fost date jos cele peste 63 de geamuri mari, precum și peretele de la intrarea în sectorul de brânzeturi și au fost mutate vitrinele frigorifice la intrarea în pavilion. Comercianții de flori şi de alte produse, de la etajul pieței, vor avea standuri pentru desfacere lângă gardul de la Vivariu.
Activitățile vor fi monitorizate de poliția locala, permanent.
De asemenea, s-a dispus lărgirea culoarele din piață, prin rearanjarea tonetelor.

La Piața Sud, brânzeturile și florăriile vor fi mutate la standurile dinspre strada Carpați, se vor lărgi culoarele tot prin rearanjarea tonetelor şi vor fi marcaje pentru fluxuri cu sens unic.
La Bazarul Milcov se vor crea sensuri unice de intrare și ieșire și va fi restrânsă expunerea produselor pentru a avea culoare de circulație mai largi.
La Târgul Auto se va bloca intrarea de după podul de la Șerbănești și va fi suspendată activitatea vreme de o săptămână, cu o reevaluare a situației după șapte zile.
„Fac un apel public către comercianți și cumpărători să respecte toate indicațiile primite de la polițiștii locali. Împreună, cu implicarea tuturor, vom trece peste această perioadă complicată, fără a afecta activitatea economică” - a transmis primarul.
Luni, de la 10,30, va fi convocat Comitetul local pentru situații de urgență, pentru a evalua situația, a dispune alte măsuri necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu