miercuri, 4 noiembrie 2020

Concursul Afișe pentru Pace: Lions Club Moldova și-a desemnat reprezentantul

Desenul elevei Maria Roșu
Desenul realizat de eleva Maria Roșu de la Colegiul Național de Artă „George Apostu” din Bacău va reprezenta Lions Club Moldova la etapa națională a Concursului internațional „Afișe pentru Pace”, ediția 2020-2021, organizat de Lions Clubs International.

Maria Roșu ocupă locul I al etapei de la nivelul clubului băcăuan după jurizarea care a fost făcută miercuri, 4 noiembrie, și în care au fost desemnați și câștigătorii locurilor al doilea și al treilea, dar și a două mențiuni. Din juriu au făcut parte patru dintre membrii marcanți ai Lions Club Moldova, Romel Guțu, Ioan Mocanu, Ovidiu Marchiș și Constantin Cristea.

În acest an, în condițiile impuse de pandemia de coronavirus, la concurs au participat numai 33 de elevi de la Colegiul „George Apostu”, de la clasa îndrumată de profesorul Ioan Lăzureanu – am aflat de la past-presidenții Ioan Mocanu și Ovidiu Marchiș.


 
Tema concursului din acest an este „Peace Through Service” (Pacea prin voluntariat) și se adresează elevilor cu vârste între 11 și 13 ani. Lucrările care ajung la etapa națională a concursului vor fi jurizate de viceguvernatorul 1 al Districtului 124 România al Lions Clubs Internațional (următorul guvernator, în mandatul 2021-2022), Pompilia Szellner, de președinta Zonei 1 Nord-Est a Districtului, Manuela Hortolomei, și de Manuela Silvia Blata, profesoară de educație plastică și vizuală din Timișoara. Jurizarea se va face pe 12 noiembrie, când va fi ales desenul care va reprezenta România în acest concurs internațional, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 14 noiembrie, la Convenția de toamnă a Districtului 124 România.

Anul trecut, Districtul 124 România a fost reprezentat de o lucrare a unui elev din Bacău, tot de la Colegiul „George Apostu”, Toma Andrieș. La final, lucrarea elevului băcăuan s-a clasat pe locul al 20-lea la nivel mondial, între sute de lucrări participante.

(În fotografii: Ovidiu Marchiș, Ioan Mocanu, Constantin Cristea și Romel Guțu, cu desenele premiate)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu