marți, 22 septembrie 2020

Iluminat public cu led-uri în trei localități băcăuane

Proiectele depuse de primăriile din Comănești, Podu Turcului și Ghimeș-Făget în Programul pentru iluminat public gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) au fost aprobate. Acestea vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică, folosind corpuri de iluminat cu LED, precum și achiziționarea și instalarea sistemelor cu dimmer/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții. Valoarea eligibilă totală a celor trei proiecte este de aproape 3,4 milioane de lei (aproape 1,2 milioane de lei la fiecare dintre cele trei primării). Sumele propuse la finanțare reprezintă 88-89% din valoarea eligibilă.

După ce solicitanții au fost informați le-au fost aprobate dosarele, urmează semnarea contractelor, în termen de 30 de zile de la data primirii informării. Durata de implementare a proiectelor nu poate depăși 18 luni.

„Prin programele gestionate de AFM urmărim să susținem investițiile în economia verde. Fie că vorbim de industria auto, de iluminatul public nepoluant pe străzile din România sau de producerea de energie electrică din surse regenerabile și reducerea utilizării combustibililor convenționali, toate aceste programe vor contribui la tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, în contextul alinierii la prevederile Pactului Ecologic European.”

Dan-Cătălin Vatamanu, președintele AFM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu