vineri, 31 iulie 2020

Dotări noi la ATI Onești


Spitalul „Sfântul Ierarh Doctor Luca” Onești a primit, joi, 30 iulie, zece aparate mobile pentru ventilație mecanică, destinate secției de terapie intensivă.

Administrația Publică a Municipiului Onești și Consiliul Județean Bacău au făcut, de la declararea pandemiei de coronavirus pe teritoriul României demersuri administrative și eforturi financiare comune pentru a dota corespunzător spitalul  care a fost declarat „suport de Covid-19”. Valoarea totală a sumelor alocate astfel este de peste 2,2 milioane de lei.
Cu acești bani s-au achiziționat 15 injectomate, 4 holtere EKG, 3 electrocadiografe portabile, 1 aparat automat pentru dezinfecția terminală a încăperilor, 1 aparat RX digital portabil, 2 frigidere  de18-200 litri pentru reactivi, 1 congelator de 130-150 litri și altul de 505 litri, 10 Paturi ATI cu saltele, 15 monitoare pentru funcții vitale și 12 aparate mobile pentru ventilație mecanică. La aceste echipamente se adaugă aparatul RT-PCR pentru testare în masa, achiziționat prin campania publică de strângere de fonduri, pentru care Primăria și Consiliul Local au cofinanțat cu 100.000 de lei.
„Pericolul pandemic nu a trecut – spune primarul Nicolae Gnatiuc -, dar instituțiile noastre vor păstra relația de strânsă colaborare și fac front comun cu personalul medical al Spitalului Municipal în vederea gestionării cât mai eficiente a amenințărilor care vin din partea virusului COVID-19”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu