vineri, 19 iunie 2020

Vernisaj inedit în curtea spitalului din Onești


Joi, 18 iunie, în curtea Spitalului Municipal „Sf. Ierarh doctor Luca”, din Onești, a fost vernisată expoziția de pictură „Blue Quarantine Story”, o inițiativă inedită dedicată în exclusivitate eforturilor și sacrificiilor eroilor în halate albe, aflați în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Autoarea lucrărilor plastice, Luminița Pătrățeanu, actorul și scriitorul Radu Bogdan Ghelu, interpreta Karina Luncanu și studentul Norbert Zerkura, Protopiatul Onești și Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” au conferit evenimentului o înaltă ținută culturală, artistică și spirituală.
Expoziția se va transforma într-un proiect itinerant, agreat de parteneri din Regatul Unit al Marii Britanii, de Regatul Spaniei - Insulele Canare, de Italia – Brescia și de orașul Edineț, din Republica Moldova, înfrățit cu municipiul Onești.
„Alături de Luminița Pătrățeanu și de invitații săi – spune primarul Nicolae Gnatiuc - mă înclin cu profund respect în fața tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești și a celor de la Ambulanța Bacău-Substația Onești, iar oneștenilor le aduc sincere mulțumiri pentru solidaritatea de care au dat dovadă până în prezent”.
„Blue Quarantine Story” are ca temă sacrificiul cadrelor medicale aflate în linia întâi a luptei împotriva pandemiei de Covid-19, iar lucrările expoziției sunt donate Spitalului Municipal Onești.
În tablouri apar și chipuri de medici, de asistenți medicali și de ambulanțieri din Moinești și din Iași.
Expoziția a fost organizată sub egida primăriei, a protopopiatului și bibliotecii municipale din Onești, cu sprijinul Consulatului din Insulele Canare și în acord cu legile sanitare impuse de starea de alertă în care ne aflăm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu