luni, 15 iunie 2020

Ceremonial militar-religios anual pe Dealul Coșna


Foto: Asociația Prospectorii Istoriei
Grupul de acțiune „Ansamblul Monumental Coșna” a hotărât să inițieze în fiecare an, la Monumentul eroilor de pe Dealul Coșna (comuna Pârgărești), câte un ceremonial militar-religios, pentru a se cinsti memoria eroilor din Primul Război Mondial care și-au dat viața acolo. În acest an – spune președintele Asociației Prospectorii Istoriei, Florin Boșoteanu – un ceremonial va fi organizat pe 21 august.
Hotărârea a fost luată la o reuniune de zilele trecute a Grupului de acțiune „Ansamblul Monumental Coșna”, în care s-a mai decis și dezvoltarea ansamblului monumental inaugurat și sfințit prin ceremonialul din 5 octombrie 2019.
La ședința Grupului de acțiune, care a avut loc chiar lângă monumentul de pe Dealul Coșna, au participat pimarul și viceprimarul comunei Pârgărești - Victoria Iulișca și Gabriel Bortoc, Florin Boșoteanu și Adrian Solomon - din partea Asociației Prospectorii Istoriei, Ion Luncanu - din partea Asociației Regimentul 15 Infanterie și col. (r) Dan Prisăcaru - directorul Filialei Iași a Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I”.

„Deciziile care s-au luat în această ședință vor conduce atât la dezvoltarea proiectului Coșna, cunoscut și recunoscut deja la nivel național ca fiind cel mai mare proiect istoric din ultimele decenii fără finanțare de la bugetul de stat, dar mai ales va avea un aport educațional considerabil la cunoașterea și consolidarea informațiilor istorice care vor fi disponibile în această locație, pentru toate vârstele.”
Florin Boșoteanu, președintele Asociației Prospectorii Istoriei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu