joi, 7 mai 2020

Prefectura și Camera de Comerț la sfat cu firmele băcăuane


Camera de Comerț și Industrie Bacău
Camera de Comerț și Industrie (CCI) din Bacău a organizat, în această săptămână, împreună cu Instituția Prefectului, o reuniune de consultare a firmelor băcăuane pentru identificarea celor mai bune soluții și măsuri de sprijinire a celor din urmă pentru reluarea și/sau continuarea activității după trecerea prin Starea de urgență impusă de pandemia de Covid-19. Prefectul Liviu Miroșeanu, președintele CCI, Doru Simovici, și directorul general al camerei, Mihai Tulbure, au dialogat prin telefon cu reprezentanții firmelor.

Grupul țintă al reuniunii a cuprins cele mai importante firme ale județului, selectate din toate domeniile de activitate, pe grupe de mărime: întreprinderi mici și mijlocii, întreprinderi mari și foarte mari. Au răspuns la apelul CCI și al prefectului reprezentanții companiilor Romagria Bacău, Interagroaliment Filipești, Nicbac Prod Nicolae Bălcescu, Grupul Agricola Bacău, Croco Onești, Vicmod și Willy Impex Bacău, Lux Artim Onești, Aerostar Bacău și Da Bacco din comuna Cașin.  
CCI Bacău a transmis firmelor propuneri de măsuri pentru
sprijinirea activității economice, completate, după dialog, cu alte propuneri din partea participanților.
Au fost formulate, inițial, propuneri în 17 categorii care aparțin de activitatea economică și administrativă a firmelor băcăuane, pentru reluarea acestei activități, pentru reducerea cheltuielilor bugetare și pentru plata în regim de urgență a restanțelor datorate de stat firmelor. De asemenea, au fost analizate facilități și acordarea de ajutoare pentru profesioniștii activi afectați de efectele măsurilor de combatere a pandemiei. S-a analizat și stimularea înființării de firme noi și activarea celor încă nefuncționale, atragerea de investiții, înființarea de entități care să ajute la scrierea de proiecte de interes public. S-a vorbit și despre situația din infrastructurile de transport și de afaceri, a infrastructurii de irigații și de depozite în agricultură și s-au propus măsuri pentru o nouă lege a camerelor de comerț și industrie din România. Nu a fost ocolită nici perfecționarea administratorilor de firme, digitalizarea instituțiilor autorităților și chiar reforma administrativă a României.

„Am formulat și am dezbătut propuneri de măsuri pentru sprijinirea firmelor identificate de Camera de Comerț și Industrie Bacău până în prezent, în urma consultărilor anterioare cu firmele, documentării privind măsurile luate la nivel european și valorificării informațiilor pe fluxul primit pe acest subiect. Aceste propuneri vor fi trimise Guvernului României, prin Instituția Prefectului.”
Mihai Tulbure, director general al CCI Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu