vineri, 8 mai 2020

Ajutoare pentru vârstnicii din Onești care au venituri mici


Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS) din Onești va începe distribuirea de pachete cu alimente de bază pentru peste 2.000 de persoane care au vârste peste 65 de ani.

Beneficiarii au fost identificați cu ajutorul Casei Județene de Pensii și fac parte din categoria celor ale căror venituri sunt până la nivelul pensiei minime de 1.200 de lei.
În pachetele distribuite se găsesc produse precum făină de grâu și de porumb, untdelemn, orez, zahăr, pastă de tomate, pateu și spaghete.
Hotărârea pentru acordarea în regim de urgență de beneficii de asistență socială, a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.
„Mulțumesc angajaților DGAS pentru activitățile lor din această perioadă, pentru că datorită lor persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, precum și persoanele vulnerabile care au solicitat sprijin la telefonul 0755.615.910 au fost ajutate prin achiziționarea de medicamente sau de produse de bază pentru viața de zi cu zi.
Mulțumesc de asemenea tuturor persoanelor în vârstă care au înțeles să respecte recomandările autorităților, contribuind astfel la limitarea răspândirii COVID-19” – spune primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu