marți, 14 aprilie 2020

Vicmod Bacău confecționează 2.000 de combinezoane medicale pe zi


  • fabrica și-a reorientat total producția inițială și livrează în toată țara 2.000 de combinezoane de protecție pe zi

Compania Băcăuană Vicmod, producătoare de confecții sub brandul Mizar, și-a reorientat întreaga producție pentru fabricarea de materiale de protecție medicală cerute în condițiile pandemiei de COVID-19. Vicmod a început să fabrice 10-15 mii de măști de protecție pe zi, de unică și de repetată folosință, dar în prezent s-a dedicat confecționării de combinezoane medicale avizate după toate standardele de calitate. Capacitatea de producție este de 2.000 de combinezoane pe zi, iar produsele sunt livrate în toată țara.

„Am readaptat producția pentru ca în această perioadă să facem echipamente de protecție medicale atât de necesare în condițiile pandemiei de COVID-19 – ne-a spus managerul companiei, Dan Lupu. Am început cu măști de protecție de unică folosință și din bumbac, pentru utilizări repetate, dar ulterior am început să producem și combinezoane de protecție. Pe acestea le-am acreditat ca echipamente de protecție împotriva
agenților infecțioși. În prezent, confecționăm numai combinezoane de protecție. Toată producție este orientată pe acest produs și vom lucra cât va fi nevoie de el”.
Fabrica din Bacău are solicitări din toată țara, de la spitale, de la stațiile de salvare, de la inspectoratele pentru situații de urgență și de la unități ale Ministerului Apărării Naționale (MApN).
„Produsele noastre – a precizat dan Lupu - au o calitate incontestabilă. De aceea au și fost avizate de MApN. Au trecut cu bine prin toate testele aplicate și asigură protecția împotriva virușilor. Lucrăm cu tot personalul productiv pentru aceste comenzi de combinezoane”.
Afacerea Vicmod a început în luna august 1996 ca un mic atelier de apartament, cu doar două mașini de cusut, dar a ajuns la un spațiu propriu de producție. Fondată în 1996 în Bacău de soții Dan și Victorița Violeta Lupu, compania are un spațiu de producție, un atelier de creație și design și numeroase magazine proprii. În toți anii de criză, Vicmod a crescut constant și a înregistrat profit.

4 comentarii: