miercuri, 15 aprilie 2020

Lumina Învierii, adusă la fiecare scară de bloc și în Onești


Biserica Sf. Nicolae, Onești

Preoții ortodocși din municipiul Onești vor aduce, în noaptea de Înviere (sâmbătă spre duminică, 18-19 aprilie), cu sprijinul administrației locale, Sfânta Lumină la fiecare scară de bloc. Protopopul de Onești, Ioan Bârgăoanu, și primarul Nicolae Gnatiuc au semnat, în acest sens, un protocol, în care se precizează că preoții și echipele de voluntari vor veni la fiecare bloc de locuințe conform listelor trimise de parohii, între orele 0,00 și 1,30.
„În seara de Înviere – a transmis credincioșilor Parohia Sf. Nicolae din Onești -, voluntarii parohiei noastre grupați în trei echipaje auto, vor veni pe trasee care vor include blocurile dumneavoastră și vor dărui Sfânta Lumină care va sosi de la Ierusalim. Astfel, vă rugăm să vă organizați și câte un reprezentant al fiecărei scări să coboare la strada principală pentru a primi și apoi a distribui Sfânta Lumină, pe scări, celor ce doresc să o primească”.
Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel și prin grija părintească a IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.
Măsura este luată în condițiile impuse combaterea pandemiei de COVID-19.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu