marți, 28 aprilie 2020

Verde la înscrierea în IMM Invest


Site-ul pe care se fac înscrieri pentru Programul IMM INVEST România a fost redeschis mați dimineață, 28 aprilie. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat că înscrierea în program a fost reluată de la zero, iar toți antreprenorii care vor accesa aplicația au șanse egale. Înscrierea în program se poate face până la sfârșitul anului și până la epuizarea plafonului alocat, de 15 miliarde de lei.

Reprezentanții FNGCIMM reamintesc că principiul de aprobare a finanțărilor nu este primul venit-primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizează doar dacă aplicantul este eligibil și are statut de IMM. Confirmarea eligibilității nu reprezintă acordul de finanțare. După această primă verificare, documentele sunt transmise către banca selectată de IMM, unde se va face analiza solvabilității și se va aproba solicitarea de credit. În etapa următoare, dacă finanțarea este aprobată, documentația se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului și pentru aprobarea ajutorului de stat.
În acest program, s-au înscris 22 de bănci finanțatoare, care vor acorda credite/linii de credit pentru investiții în valoare de până la 10 milioane de lei, garantate de stat până la maxim 80%. Durata finanțării este de până la 72 de luni, iar rata dobânzii - Robor la 3 luni +2%/an - este subvenționată integral de la bugetul de stat.
Pentru IMM-urile care solicită credite/linii de credit pentru capital de lucru, finanțările pot ajunge până la 5.000.000 de lei, garantate până la 80% în cazul întreprinderilor mijlocii și până la 1.000.000 de lei, cu garantare de maxim 90%, în cazul întreprinderilor mici și micro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu