marți, 14 aprilie 2020

Sens unic de circulație în Piața Centrală


Intrarea și circulația clienților în Piața Centrală din Bacău este reglementată, de marți, 14 aprilie, prin marcarea unor sensuri unice. Măsura este aplicată numai în perimetrul tarabelor pentru legume și fructe, dar și în hala unde se vând lactate și, în aceste zile, mieii de Paște.

În piață se intră numai prin două porți și se poate ieși tot prin două porți, la care stau permanent echipaje de polițiști și de jandarmi.
Marți, piața era arhiplină de vânzători și de cumpărători, aglomerația fiind normală în aceste zile premergătoare Paștelui ortodox. Aglomerație era și la intrarea în hala pentru lactate și produse
din carne, unde cumpărătorii stăteau buluc, cu măștile de protecție pe față, dar fără să respecte distanța socială, cum se impune prin regulamentele de prevenire a infectării cu noul coronavirus.
La una dintre porțile de intrare, unde accesul se face numai în grupuri de circa 10-20 de persoane, lumea vocifera nemulțumită. Tot în acea zonă, un tânăr tocmai îl filam cu telefonul pe unul dintre polițiști, care stătea într-o mașină de serviciu, și îi cerea socoteală „de ce l-ar fi înjurat și repezit numai pe el din grupul de protestatari”.
În rest, era liniște și pace, oamenii fiind disciplinați și înțelegători.
Și marfa de pe tarabe era abundentă și arăta foarte bine, doar unele prețuri se ițeau cu frunte mai sus decât nivelul etalat acum două-trei săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu