joi, 19 martie 2020

Marile magazine iau măsuri de protejare a clienților


Evoluția situației din ultimele zile creată de atacul coronavirusului a impus măsuri speciale și în magazinele care mai sunt deschise. Măsurile deja se văd și sunt, evident, pentru protecția consumatorilor, dar și a propriilor angajați. Rezultatele se văd și în magazinele din județul Bacău.

Am văzut, deja, geamuri de protecție instalate în zona caselor de marcat de la Kaufland și de la Cora. De asemenea, casierii poartă mănuși de unică folosință și îndeamnă cumpărătorii să plătească, pe cât posibil, cu cardurile. Și vânzătorii de la raioanele de legume-fructe și de la vitrinele cu servire asistată au mănuși de unică folosință.
„În anumite cazuri, pentru a evita supra-aglomerarea – spun cei de la Kaufland -, acolo unde se impune accesul clienților în magazine se va face în grupuri restrânse de persoane”. La Kaufland și la Cora, am văzut, de asemenea, pe podelele din zonele de trafic benzi care indică distanța de siguranță.
Sunt dezinfectate toate suprafețele de contact și obiectele des utilizate de clienți și de angajați (cărucioare, case de marcat, mobilier, cântare, clanțe, butoane etc.), precum și spațiile comune (toalete, scări rulante etc.). De altfel, toate magazinele sunt dotate cu dezinfectant de mâini gratuit și săpun care conține dezinfectant.
Unele produse sunt vândute ambalate în caserole sau în pungi unice (măsline, produse de panificație etc.), așa cum am văzut la Cora și la Mega Image, iar în ultima rețea vitrinele cu mâncare gata preparată au fost închise. În plus, la Auchan au fost eliminate testerele de produse, degustările și evenimentele in-store.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu